Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2011 13:14 - ФЕСТИВАЛЪТ ПРОДЪЛЖАВА!
Автор: momera Категория: Туризъм   
Прочетен: 3435 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 06.07.2011 13:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Здравей, Юли!

Радвам се да те посрещна оцеляла, помъдряла и повече обичаща!

Едно Бързо Таро: освобождава се огромна сила, и само чрез правилното решение може да се насочи колективната мисъл към промяната. Добруване и Виделина /щастие и знание/за всички даром!

Равностметка:

Какво е направено – търпение, издържливост, лоялност, състрадание.

Какво става в момента – изцеление, оздравяване, спокойствие, почивка

Какво да се предприем каза Белият Заек: стимулиращо общуване, добротворчество, доверие, ентусиазъм, осъзнаване, че действията оказват влияние върху този свят.

 

Братя, Сестрици и Другарчета от Страната на Бого-Милите!

Знаете, че ние сме Децата на Земята.

Знаете, че Слънце и Луна са водещи планети за нашата Слънчева Система.  Знаете, че Проект СлънцеЛуна представя в този свят ритуалите на Добруването. 

 

Фестивалът „СлънцеЛуна“ е живо колективно съзнание, което управлява със силата на мисълта, заредена с осъзната емоция. Нашата Майка – Богинята на тази планета се нуждае от нашата осъзнатост. Чрез нея тя говори с нас и ние получаваме чиста енергия от слънцето, като я отдаваме на земята. Зареждането с емоции е начин да отворим подсъзнанието си и да оставим скритите тайни спомени да се разтворят и споделят. Светлината да проникне и да ни разтовари от бремето на неосъщественостите.

Осмото издание на Проекта е факт в пространството.  

Ние направихме няколко заключения.

 Лятното Слънцестоене и Еньов Ден  са с ранга на Нова Година. Отива си Старото Слънце и идва Новото.  По време на Лятното Слънцестоене, което трае три дена, се празнува със съответните обичаи, ритуали и атрибути, както и по време на Зимното Слънцестоене, когато се посреща Коледа. Така Годината се разполовява на две равни части, всяка със своите особености и дейности.  Първа половина е на Голямото Слънце Оогрей, а втора половина на -  Малкото Слънце Иизгрей.  От дълбока древност тези обичаи са настройвали колективното съзнание и са поддържали хармонията.  С настъпването на „новата вяра“ през 13-14 век, в нашите земи са били потъпкани и забранени изпълняването на „езически“ ритуали.  Големите,  традиционните ритуали, свързани с женското начало и почитането на  Богинята-Майка, изпълнявани от  високопланинските общества на траки-бого-мили  са били жестоко поругавани.  Еньов Ден е останал в съзнанието на уплашените хора като празник на билкари, лечители и странни магически същества, тъй като  християнските духовници са го обявили за ерес.  Компромисно, за да потушат култа, са обявили Рожден ден на Предтечата Йоан Кръстител.  На  него дължим запазването на празника, но и обезцветяването му.  И все пак Еньов ден е скрил една от тайните за съществуването – умирането на Старото и раждането на Новото Слънце от Богинята-Майка.  И е бил празник, почитан от целия античен свят, който е започвал в точния час на астрономическото лятно слънцестоене  и е траел три дена. 
 По време на Фестивалът на Древните Тайнства – за Еньов Ден, ние разкрихме  доста от ритуалността и магията на празника, което донесе полза както за местата, които посетихме, така и за хората, които срещнахме.  Усетихме и отговора на Природата, която ни закриляше със слънце, райско време и участваше в събитията със стихиите си, довеждайки много хора на последното парти в Делчево, след урагана в Разлог.

Да поговорим и за „ Обществената Полза“.  Това, как  всеки допринесе  за случването на промяната в общата визия на мечтаният свят. Как проекциите на много хора в пространството се събраха в единна представа, която отвори врата към детските спомени, към красивите моменти, оживели в нова светлина. Усещането е като сънуването на спомен, като завръщане във вечността.  Сякаш  минали животи, в безкрайна върволица от случващи се приказки, продължаващи и в един бъдещ много красив и хармоничен свят .  Тази светла колективна мисъл, тази  осъзнатост бе Ключът към Промяната. Ние сме чеда. Земята ни е родила. Небето ни е създало. Слънцето и Луната са ни вдъхнали живот. Ние сме малки звезди, блещукащи в безкрая. Нашата геометрия е плод на нашата осъзнатост. Светлинните ни същности се свързват, когато се погледнем. С нашите вечни очи – очите на Любовта. Вечността е просто редуване на обстоятелства, в които Любовта винаги играе главната роля. Ние сме в този свят, за да усетим силата на търпение, смирение и онова, което забравих – вселюбие. Радостта от чуждото щастие. Която е тиха, постоянна и създава хармонията в личността. Музиката на съществуването, която чухме в Рила. Ритуалът на Съдаването, който подготвяхме дълго и упорито в Елин Пелин. И Радостта от Осъществяването, която ни завладя в Делчево. 
Творци на Новото Време . Така мога да нарека всички, които принесоха енергията си в жертва на Добруването на останалите.

В епохата на Промяната, която всички  усещат с емоциите си, настъпи дългоочакван момент. Молитвите са чути, имаме потвърждения. Не се борете с матрицата, помагайте си взаимно за влизане в прехода. Земята ни слуша. Когато се обърнем към корените. Когато се оставим да преминат през нас сенките на неизпятите песни. Когато се превърнем в планини, реки и езера. Когато мълчим и плачем. От възторг. И когато сме заедно.

Дойде време – ставайте! От сън се събуждайте! Стига робство и пиянство! Инволюцията в България започна.  Хващайте оръжието на знанието и се О-кръглявайте. В Българските Земи се е освободила Сила. Древни ритуали събудиха  спящи души.  Тайни изкочиха от пещерите и заиграха по върховете. Слънцето ни благослови с Виделина, а Луната – с Добруване. Един път в годината на небосклона се появява Бог Огрей, който се жени за Богинята Еня/еньова /. Ако имате силно желание за благоденствие, ако се помолите за благодат и ако ги изтанцувате и изпеете, в пространството настъпват промени. Пренарежда се матричната решетка. Осъществява се връзка с центъра на планетарния кристал, който се разширява и уголемява, получавайки чиста и светла енергия. Така, в радостта, той подрежда нова решетка, спрямо молитвите и желанията, отдадени в медитация. Земята пази в лоното си души, които са загубили очите си за светлината. Когато се пренаредят силовите линии в нови обемни форми, хиляди души успяват да се просветлят и да се завърнат в своята цялост. Тези души са неделими части от една душа, която е станала много, за да се забавлява. В едновременната си невъобразимост на еднаквост и различие. Методът, на който се позоваваме е даден от Просветителя Чайтания преди повече от 500 години.  Фестивалът СлънцеЛуна възвръща и възражда ведическата култура по характерен за тези земи начин. Като обединява колективното съзнание в единен акт на сътворяване. На хармония, разбирателство и любов между хората, животните и природата. Позовавайки се на скритите тайни на съществуването и на взаимните връзки и гледни точки. В началото на края, в пресътворяването на света, който ще се прояви в Новото Време. И който всички Духовни Общества създават в момента. 

 Фестивалът заслужава специалното внимание и на онова общество, което е загрижено за бъдещето и възпитанието на поколението си.  Връщането към корените е необходимо на българите, за да осъзнаят себе си като цялост, като единица, която може да се грижи за себе си. Като заедност, която решава собствените си проблеми и се развива. Като единност, която задвижва колелата на историята си в желаната посока. Като надежност, която рисува нова реалност.  В божествената земя на прадедите си.

 Осмото Издание на Проект СлънцеЛуна ни прехвърли в Безкрая на Осмицата. Фестивалът Продължава!  Вселената винаги има какво да празнува. Наближава Илинден, а с него и Ежегодната Благодарска Среща! Не пропускайте този път, за да не бъдете неприятно изненадани от някоя буря или скука! 

Земята е жива, съзнателна и е наша майка!  Обичайте творението и сътворявайте обичното !

Очакваме ви с цялата си обич на 30 и 31ви юли в Арт Център Деца на Земята, Елин Пелин! За да съпреживеем отново най-красивите моменти и за да си Благо-Дарим!

 

Ваша Момера

 



 

image
 

 


Тагове:   слънце,   луна,   фестивал,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: momera
Категория: Туризъм
Прочетен: 220032
Постинги: 23
Коментари: 92
Гласове: 100
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930